Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer ve Tanju Okan gibi çok sayıda ünlü sanatçının ilk plaklarını ve prodüktörlüğünü yapan Nino Varon, besteci ve söz yazarı kimliğinin yanında ressam olarak çok özel eserlerini sergiliyor. İlk resim çalışmalarını boş şişeler üzerine yaptığı portrelerle başlayan müzik dünyasının Nino’su, şimdilerde denizin güzelliklerini, yelkenlileri ve sanatçıları resmediyor.
Nino Varon’a Saygı
Şu sıralar sanat dünyasında yıldızı hızla parlayan genç yetenek ressamlardan Fırat Altındal’ın Nino Varon’a saygı çerçevesinde yaptığı ve sanatçının altın plak kazandırdığı Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Kayahan, Nükhet Duru, Füsun Önal, Erkin Koray, Tanju Okan, Emel sayın, Candan Erçetin, Bulutsuzluk Özlemi ve Duman’ın 80 cm çapıındaki altın plak şeklindeki tablolar da sergide yer alacak.
“Öyle Sarhoş Olsam ki”, “Göreceksin Kendini”, “Hasret” ve “Papatya Falları” gibi çok sayıda besteye de imza atan Nino Varon’un resim sergisine tüm basın mensubu dostlarımız davetlidir.
Saygılarımızla,
Artvizyon Gallery
Tarih: 29 Temmuz 2023
Saat: 17.30
Yer: Adalar Kültür ve Sanat Derneği / Büyükada
Bilgi için:
Erol Işık
0532 365 88 41
erolist@gmail.com
Nino Varon Kimdir?
1970’li yıllarda Türk pop müziğine prodüktör, söz yazarı ve besteci olarak adını yazdıran, müzik insanı ve prodüktör Nino Varon, kariyeri boyunca Nilüfer, Tanju Okan, Füsun Önal, Modern Folk Üçlüsü, Timur Selçuk, Juanito, Nesrin Sipahi, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Emel Sayın, Erkin Koray ve Kayahan gibi önemli isimlere prodüktörlük yaptı. Duman ve Bulutsuzluk Özlemi’ni keşfetti. Tanju Okan’a “Hasret”, Nilüfer’e “Göreceksin Kendini” gibi unutulmaz şarkı sözleri yazdı.
Nino Varon, ülkemizdeki popüler müziğin kaderini değiştiren isimlerden. 1971 yılında Nilüfer ile “Ağlıyorum Yine”, “Neden Derken”, “Liseli Kız”, “Göreceksin Kendini”, “Dünya Dönüyor” gibi hit şarkıları yapmaya başladı. Bulutsuzluk Özlemi’nden Nejat Yavaşoğulları Varon’a gelip, “Rutubet, Gudubet” adlı şarkıyı çaldığında böyle grupların gerçekten var olduğuna inanamadığını ama hala ayakta dimdik durduklarını söylüyor. Ajda Pekkan’ın “Diva” albümü hazırlanırken "Kimler Geldi, Kimler Geçti" şarkısının kayıtlarında stüdyoda şaka olsun diye “Je T’aime” demişti şarkının içinde. Onu motive etmeye çalışıyordu, şarkı o haliyle kaldı ve liste başı oldu. 1974’te Yılmaz Güney’in isteği üzerine, “Arkadaş” filminin müziğini Şanar Yurdatapan’la birlikte hazırladı. Film müziği yapmayı ilk defa deniyordu ama formülü tutmuştu çünkü film hem sinema gişesinde hem de müzik listelerinde bir numara oldu.
Fırat Altındal Kimdir?
1987 yılında dünyaya gelen Fırat Altındal, sanat hayatına Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nde Başladı. Yüksek öğrenimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde 2009 senesinde tamamladı. Mezun olduğu sene tiyatrocu Ayla Algan’dan drama, oyunculuk, senaryo yazım eğitimi ve genel sanat felsefesi derslerini birebir aldı. İlk çalışmalarında oto şase boyasını kullanarak, dışavurumcu bir yol izledi. Yapmış olduğu çalışmalar açmış olduğu sergilerde sanatseverlere sunuldu. Günümüzde mitolojiye ilgi duyan sanatçı, “Sirenler” serisiyle farklı bir üsluba yönelerek, çalışmalarıyla yeniden sanatseverlerin karşısına çıktı. Çalışmalarını İstanbul Silivri’de sürdüren sanatçı Artvizyon Galeri aracılığıyla sanatseverlerle buluşuyor.