EPOS 7 Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Sabancı ve dernek üyeleri, Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Sanatta Yapay Zeka” eğitimine katılarak bilgi tazeledi. Dernek üyeleri, derslerde hem sanatın dönüşen yüzünü hem de teknolojinin yaratım süreçlerine etkisini yakından inceleme fırsatı buldu.
Daha önce 2024 yılında Sanat Tarihi ve Felsefesi sertifika programını başarıyla tamamlayan Sabancı ve dernek üyeleri, bu kez rotayı dijital dünyanın sanatla kesiştiği noktaya çevirdi. Program kapsamında yapay zekanın sanat üretimindeki rolü, yaratıcı süreçlere etkisi ve güncel teknolojik gelişmeler ele alındı.
Eğitimler, dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla tanınan Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar tarafından verildi. Katılımcılar, yapay zekanın sanat üretimindeki yeni imkanlarını ve sanat dünyasında yarattığı dönüşümü farklı örnekler üzerinden değerlendirdi.
Kültürel mirası koruma misyonuyla çalışmalarını sürdüren EPOS 7 Derneği, bu eğitimle birlikte modern sanatın teknolojik boyutuna da odaklanarak faaliyet alanını genişletmiş oldu. Eğitim boyunca üyeler, sanat ve teknolojinin kesişim noktasındaki yeni perspektifleri keşfetti.